Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Κουλλουφκιόν...

Όπως θα εκαταλάβατε μερικοί, εξεκούραζα το κορμούδιν μου τες τελευταίες ημέρες, στις θάλασσες τζιαι τα βουνά.  Η πρώτη εφτομάδα (στην θάλασσα) επέρασεν πολλά ωραία, αφού ετζοίλαν μια χαρά στες παραλίες, τα δωμάτια με τα έαρκοντίσιον, το φαϊν, τες μπύρες...Την δεύτερην είπαμεν να ρηλαξάρουμεν λλίον πας τα βουνά, στες Πλάτρες.  Σαν το βουνόν, για μέναν έν έσιει !  Αλλά δυστυχώς επήαμεν τζιαι ήβραμεν 40 βαθμούς τζιαι δεν ιξέραμεν τι να κάμουμεν (χωρίς κλιματισμόν!).  Μια μέραν το λοιπόν, αποφασίσαμεν να πάμεν νάβρουμεν λλίην δροσιάν, σε μιαν ποταμοσιάν, στο γεφύριν του Τζέλεφου.  Πολλά ωραίος τόπος, εξαναπήα τζι άρεσέν μου.  Για τζείνους που δεν το έχουν υπόψιν, είναι μια ποταμοσιά με νερόν κρυόν που τρέσιει συνέχεια, 15-20 λεπτά δρόμον μετά τα Καμινάρκα (δρόμος Πρόδρομος-Λεμύυου-Τρεις Ελιές-Καμινάρκα).  Οσσιός πολλύς, δάσος τζιαι νερό.  Τον ποταμόν σταυρώνει τον το ομώνυμον γεφύρι (Βενετικής εποχής) που ήταν κάπιτε το πέρασμα από Λευκω΄σίαν προς Πάφον. 
Φτάνουμεν το λοιπόν, τζιαι τι θωρούμεν.  Τρεις οικογένειες/παρέες μέσαν στον ποταμόν κυριολεκτικά.  εκάθουνταν μέσα σιόρ.  Άλλοι εππέφταν μέσα, άλλοι εβάλαν καρέκλες πλαστικές μέσα τζιαι κάθουνταν.  Δίπλα οι παττίσιες, οι μπύρες, να πγώνουν που τον νερόν του ποταμού.  Εκάμασιν παρακαλώ τζιαι ιδιόχτητους φραμούς με πέτρες, για να πολλινίσκει το νερόν τζια μέ κοντά τους.
Τζιαι ρε κούλλουφοι, τι φτάιω εγώ, που δεν μπορώ να πιω το καθαρό (προηγουμένως) νερόν του ποταμού, να το φχαριστηθώ?  Να χορτάσει το μμάτιν μου ομορφκιάν? Εδιερωτούμουν πού εν το δασονομείον.  την ώραν που εφεύκανεν, φτάνει τζιιαι το διπλοκάμπινον με 2 τύπους του τμήματος δασών.  Ιδέαν!  αφού εβρεθήκαν τζιαι γνωστοί με την μιαν παρέαν.  Ο ένας μάλιστα έπινεν τζιαι την μπύραν του που έχωνεν διακριτικά μες την κάσιαν του διπλοκάμπινου!

7 σχόλια:

  1. Εξαναπήα αρκετές φορές τζαι εν άψογος τόπος. Ήταν λες και επήενα ταξίδι στο παρελθόν. Εδιερωτούμουν πάντα πως και εν είσιε ψαρούθκια στο νερό, ζωή τελοσπάντων, αφού είδα σε πιο μιτσιά ρυάκια στα βουνά (λαντούες κανονικά). Την τελευταία φορά που επήα εκατάλαβα γιατί. Είσιε μια παρέα με τα αυτοκίνητα τους και επερνούσαν που τον ποταμό για χάζι. Μόλις εφύαν, το νερό ήταν γεμάτο λάθκια. Έφαεν ώρα να καθαρίσει, φαινομενικά τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάντως δύσκολα θα έλεγα όχι σε μια παττίχα παγωμένη μέσα στον ποταμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Defiance, ψαρούθκια τζιαι καούρους βρίσκεις, πιο πάνω που το γεφύριν, τζιαμέ που εν παν τ' αυτοκίνητα(!)
    Μάνα, παττίχα πάει τζιαι νάρτει. αλλά να καθαρίζουν τες μεσοδαχτυλιές τους τζιαι να δροσίζοθυν τες μασκάλες τους μες τον ποταμόν...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tτόππουζοι...
    Έσιει ακόμα ευτυχώς έτσι τόπους , τωρά για πόσο ακόμα θα έσιει με τη βλακεία που μας δέρνει δεν ξέρω.
    Πάντως ρε φίλε προσωπικά θα το σκεφτόμουν 2 τζαι 3 φορές να πιω νερό που ρυάκι. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται λίγα μέτρα πιο πάνω. Έτο τωρά εσύ είδες τους "κούλλουφους", ο Defiance λάθκια, αλλού μπορεί να σιονώνουν οτιδήποτε, άτε να μεν πω παραπάνω ...

    Tζαι έλα να έθελες να φκάλεις φώτο ας πούμε, τι θα φκαλεις? Την καρέκλα τη Lordos Plastics (sorry Made in China μάλλον) οξά τον τζοίλιον του γάαρου του Κυπραίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πίνει μωρέ κανείς την σημερινή εποχή νερό απο το ποτάμι?
    Σωστά τα λέει ο Κκουλλάς πως ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται λίγα μέτρα πιο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως λαλεί τζαι η παροιμία, απ' ον αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και γω βουνό , το προτιμώ
    αν έχει δροσεράδα,
    παιδιά πολλά φιλιά
    σ΄όλους απ΄την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή