Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

είμαστε για γέλια...οξά για κλάματα..!?


Παραθέτω πιο κάτω μερικά αποσπάσματα από ρεπορτας εφημερίδων, τα οποία καταπιάνονται με το θέμα του βρέφους που θεωρήθηκλε νεκρό από τους γιατρούς και κυριολεκτικά "πετάχτηκε" για να το βρει μετά μια καθαρίστρια να αναπνέει.  Η οποία δέχεται τώρα πιέσεις από γιατρούς για να αλλάξει την κατάθεσή της στην αστυνομία.  Τα συμπεράσματα δικά σας...
Σοκ έχει προκαλέσει ανά το παγκύπριο η περίπτωση βρέφους, το οποίο γεννήθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού από Κύπρια μητέρα και ενώ αρχικά θεωρήθηκε νεκρό, στη συνέχεια ανένηψε.
η Αστυνομία στο πόρισμά της φέρεται να εντοπίζει ευθύνες για δύο γιατρούς και εισηγείται την ποινική τους δίωξη, ωστόσο τον τελευταίο λόγο έχει ο εισαγγελέας.
Πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο πρέπει να τύχει ενδελεχούς διερεύνησης, χαρακτήρισε ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης την περίπτωση του βρέφους.  Επισήμανε, επίσης, πως αν προκύψουν οποιεσδήποτε ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν.
Εντός της ημέρας αναμένεται να δοθεί από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο στον υπουργό Υγείας ο κατάλογος με ονόματα γυναικολόγων, προκειμένου να διορίσει ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα, αναφορικά με την υπόθεση του βρέφους το οποίο θεωρήθηκε νεκρό ενώ ήταν ζωντανό στο νοσοκομείο Λεμεσού...

19 σχόλια:

  1. Θα φέρουν γυναικολόγο από το εξωτερικό γιατί κανείς κυπραίος δεν καταθέτει εναντίον των συναδέλφων του. είδες αλληλεγγύη ακόμη και όταν πρόκειται για έγκλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν θα φέρουν γυναικολόγο που το εξωτερικό. Εζήτησεν ο υπουργός κατάλογο με ΙΔΙΩΤΕΣ γυναικολόγους για να είναι τάχα "ανεξάρτητος" τζίνος που εννα διοριστεί ως ερευνών λειτουργός.
    Φίλε Itsmylife εν είμαστεν ούτε για γέλια, ούτε για κλάματα. Είμαστεν για ΚΑΒΛΙΕΣ (shιστές by number που ελαλούσαμεν τζαι στο στρατό)!
    "αν προκύψουν" ευθύνες ιμίsh...τί θα πεί ΑΝ προκύψουν ευθύνες ρε πουλλέγκερη; Δαμέ εσήραν το μωρόν μες το τάσπιν με τα άπλυτα τζαι ακόμα ψάχνετε να δείτε ΑΝ υπάρχουν ευθύνες;
    Τζαι αρέσκει μου που τονίζουν ότι "οι ευθύνες θα αποδοθούν"...μα πότε αποδοθήκαν οποιεσδήποτε ευθύνες σε τούντον τόπο; Δαμέ οι δολοφόνοι της Ήλιος εθάψαν 121 ψυshές τζαι 5 χρόνια μετά ακόμα καρτερούμεν να αποδοθούν οι ευθύνες...

    Η ιστορία τούτη φίλε με το μωρό έshει πολλές ανατριχιαστικές πτυχές. Σκόπιμα εν ασχολήθηκα με το θέμα στο μπλογκ μου γιατί πραγματικά εν θα το άντεχα. Ξέρεις το ότι ο "γιατρός" είπεν του πατέρα του μωρού "να σου δώκω μιαν ειδική σακκούλλα να το βάλεις μέσα τζαι να το πάρεις έσσω να κανονίσεις για την κηδεία...";
    Η δε μάνα του μωρού που το είshεν ταμένον στον Απόστολο Αντρέα τζαι εσκόπευκεν να το βαφτίσει Αντρούλλα τζαι αποφασίσαν οι "γιατροί" να κάμουν αεροβάφτισμαν τζαι να το φκάλουν Μάρθα;!!!
    Αλλα ΟΚ είμαστεν ήσυχοι...θα βρεθούν οι υπαίτιοι και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, όπως γίνεται πάντα στο Κυπριστάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εν πολλές οι λεπτομέρεις επί του θέματος. Που "ντζείζουν" πολλούς. Γι'α υτό τζιαι δεν ανακοινώνουνται. Στην αρχήν τα ράδια ελαλούσαν ότι η γέννηση έγινε σε νοσοκομέιον "της επαρχίας"...
    Μάνα, κόρακος κοράκου μάτιν, έν ιφκάλλει. Ειδικά άμαμ εν τζιαι γιατρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζαι τούτοι οι "ανθρωποι" και "επιστήμονες" διούν τζαι τον όρκο του Ιπποκράτη! Για να έρτουν μετά να πουν του γονιού: "ξέρεις, εννά έshει πρόβλημαν το μωρόν σου, εν το σκοτώννουμεν καλλύττερα; Εννά σου δώκω τζαι ειδική σακκούλλα να το βάλεις μέσα..."
    ατε ρε ασσιχτίρ!! κουρβανάες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. την είδηση την είδα στον Φιλ. σε μια προσπάθεια, γράφει να αποφευχθεί το αδιέξοδο, μελετούνται διάφορες λύσεις και μια από αυτές είναι να ζητηθεί η άποψη ξένου εμπειρογνώμονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι δικοί μας οι "εμπειρογνώμονες" τί κάμνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν μιλούν. τι άλλο να κάνουν; οι γιατροί είναι μια οργανωμένοι κλίκα. ο γυναικολόγος σε στέλνει στο δικό του παιδίατρο, ο παιδιάτρος σε στέλνει στο δικό του παθολόγο, ο παθολόγος σε στέλνει στο δικό του ενδοκρινόλογο. και πάει λέγοντας το θέμα. it's all about the money.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Μάνα = επιτρέπουμε σου να κάμεις ορθογραφικά, νο γουόριες..εγώ κάμμω ούλλη την ώρα τζε εν με κόφτει γιατί βαρκούμαι να πάω πίσω να τα διορθώσω

    @ ολλ δε ρεστ = συγνώμη το μωρό που εξεχάσαν γάζα μέσα στο γόνατο του τζε επέθανε; τα μωρά που πεθάναν στο Ιπποκράτειο; τα μωρά που τα ανταλλάξαν στο Μακάρειο; όλα τα άλλα λάθη που γίνονται αποδίδονται ή καλύπτονται; τζε εμπειρογνώμονα να φέρουν εν να τα κανονίσουν να τα καλύψουν. Εν να φέρουν κανέναν εκ των έσσω. Αλλιώς με ρίσκο να αποκαλυφθούν οι ματσιουτσιές του δημόσιου νοσοκομείου δεν επρόκειτο να φέρουν από το εξωτερικό. Αν φέρουν, θα είναι συνεννοημένοι απλά για τα μάθκια του κόσμου. "α, αμαν το είπεν ο ιδιώτης που το εξωτερικόν, ε, τότε σίουρα. το μωρό ήταν πεθαμένο τζε αναστήθηκε. εν τζε φταίουν που το επετάξαν"

    @ινβικτους = που ξέρεις εσύ για την σακούλα; έχεις ινσαιτ ινφορμεητιον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. pppeee... aisxos.

    Alla kserete poion en to kalon? to oti fkainoun tounta pramata sth fora. Touton en polla shmantiko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @she demon
    Το θέμαν με τη σακούλα έγραψεν το η εφημερίδα Σημερινή. Και το δήλωσε σε συνέντευξη του ο ίδιος ο πατέρας του μωρού. Μάλιστα ο πατέρας είπεν του γιατρου (επειδή έshει άλλα 3 μωρά): "αν το πάρω σπίτι εννα το δουν τα άλλα τα μωρά τζαι να λυπηθούν. Κανονίστε εσείς τα της κηδείας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το κυπριακόν κράτος εν της διάλυσης. η ανικανότητα τζςαι η απραξία έν διάχυτες αφού που τον τζςαιρόν της ίδρυσης της εγκληματίες παραμένουν ατιμώρητοι. η κατάσταση έν τραγική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. το χειρότερο αν με ρωτάς είναι η απάθεια που δείχνουμε σε όλα αυτά τα ζητήματα. εντάξει τα κουβεντιάζουμε λέμε τον πόνο μας ο ένας του άλλου, αλλά δεν αντιδρούμε καθόλου. στην κοσμάρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αντιδρούμε όπως και όσον μπορούμε, κάτι ένι τζιαι τούτον. Για μέναν η αρχή του κακού, εν ι εξασφαλισμένη μονιμότητα του κάθε υπαλλήλου, είτε τούτος εν γιατρός, νοσηλευτής, γραφκιάς κλπ. Δεν μπορείς κύρις να κάμνεις θανάσιμον λάθος τζιαι να την ιγλυτώνεις με έναν προστιματούϊν ή μιαν "δυσμενήν" μετάθεση στο υπουργείον...άμαν ο άλλος ξέρει πως αν κάμει λάθος δεν θα έσιει πρόβλημαν, δεν θα προσπαθήσει να διορθωθεί, θα το ξανακάμει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το νόημα της υπόθεσης:
    είμαστε "για καβλιές",
    "κόρακος κοράκου δεν φκάλλει μάτι"
    "it's all about the money"
    "η αρχή του κακού, εν ι εξασφαλισμένη μονιμότητα του κάθε υπαλλήλου, είτε τούτος εν γιατρός, νοσηλευτής, γραφκιάς κλπ"

    O πατέρας όμως διερωτούμαι, πως χειρίστηκε το πράμα? Γιατί εν τους τα επουκούππισε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλάν δαμαί η μάνα εν ήξερεν πόσον μηνών ήτουν! γιατρόν εν είσςεν πάει! ο παπάς έν το πρόβλημαν μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι να πεις? Εξίχασα το τούτο με τη μάνα?
    Άσε καλύτερα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. paidia men lete oti 8elete.....na dume ntambu epezetun me kini tin mana opos ipete k pio panw...ginete na men ixere poso minwn itan???opos kai alla pola????

    ΑπάντησηΔιαγραφή